Hoci v svetovej gastronómii sú morské riasy dávno známe my ich ešte len objavujeme. Morské riasy NORI sú obľúbené najmä v Ázijskej kuchyni . Najobľúbenejšie sú však v strave Japoncov. Ich spotreba je v Japonsku dokonca 3 x vačšia ako v najľudnatejšej krajine Číne. Pritom Japoncov je 125 milionov a Čiňanov 1,35 miliardy. NORI sú bohaté predovšetkým na VITAMÍNY / A, B1, B2, B3, B6, C / , MINERÁLY a STOPOVÉ PRVKY. Má vysoký obsah bielkovín / až 50% / . Zabraňujú usadzovaniu Cholesterolu v našich cievach. Sú cenená aj pre protizápalové a údajne aj protirakovinové účinky. Podporujú metabolizmus tukov. NORI v špeciálnej sushi kvalite je samozrejme riasou do ktorej balíme rolky nášho SUSHI.